לביבות כרובית

לביבות כרובית שאי אפשר להפסיק לנשנש עם טוויסט גבינתי מושלם!
קריספיות מבחוץ ונמסות מבפנים

מאת ניצן גפן

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 20

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 2 חבילות פרחי כרובית (קילו)
  • 30 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • 70 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת דק
  • 2 ביצים L
  • כוס פירורי לחם
  • ½ כוס קמח רגיל
  • 4 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

למטבל יוגורט:

  • 300 גרם יוגורט 5% או יותר
  • ½ כוס נענע
  • ½ כוס שמיר
  • כוס עירית
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 חבילות פרחי כרובית (קילו)
  • 30 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • 70 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת דק
  • 2 ביצים L
  • כוס פירורי לחם
  • ½ כוס קמח רגיל
  • 4 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

למטבל יוגורט:

  • 300 גרם יוגורט 5% או יותר
  • ½ כוס נענע
  • ½ כוס שמיר
  • כוס עירית
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:

נמלא סיר גדול במים ונביא לרתיחה. כשהמים רותחים נוסיף כף מלח ואת פרחי הכרובית. נבשל את הכרובית עד לריכוך, נשטוף במים קרים, נסנן ונייבש היטב. נעביר את הכרובית לקערה גדולה ונמעך (בעזרת מזלג או ממעך פירה) עד לקבלת מרקם שאינו חלק לחלוטין, אלא כזה השומר על מעט חתיכות קטנות. נוסיף את הקמח, פירורי הלחם, הגבינות, הביצים והשום ונתבל במלח ופלפל שחור. נערבב עד לאיחוד וניצור לביבות. במרכז כל לביבה נניח קובייה של גבינת מוצרלה, נעטוף ונשטח מעט. במחבת רחבה נחמם כ-1 ס״מ של שמן ונטגן את הלביבות עד להזהבה ונעביר לצלחת על גבי נייר סופג.
את מרכיבי מטבל היוגורט נטחן במעבד מזון, נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם (אפשר גם להכין יום מראש ולשמור במקרר)

מוצרים במתכון זה: