זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 חבילה פטריות יער
- 1 חבילה פטריות שי- מג'י
- 1 חבילה פטריות שינוקי
- 1 חבילה פטריות שי- טאקי, ללא הרגל
- 10 עגבניות לחות, חתוכות לפרוסות דקות
- 1 בצלצל שאלוט, חתוך לרצועות דקיקות
- 4 שיני שום ,פרוסות דק
- 1 כפית תימין טרי קצוץ
- 2 כפות אורגנו טרי, קצוץ
- 2 כפות בזיליקום טרי, חתוך לרצועות דקות
- 1/3 כוס שמן זית איכותי
- מיץ מ 1/2 לימון/ ליים
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח, פלפל
- 1 כף צנוברים קלויים או 2 כפות אגוזי פקאן קלויים
אופן ההכנה:
קוצצים גס את פטריות היער והשי- טאקי, מפרידים את פטריות השינוקי והשי-מג'י מהשורש שלהן ע"י חיתוך הבסיס ומשאירים אותן שלמות.
מניחים את כל הפטריות, בקערת ערבוב יחד עם התימין ומעט מהשמן, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.
מוציאים מהתנור ומחזירים לקערת הערבוב. מוסיפים את כל שאר החומרים ומשרים יחד למשך כ- 10 דקות לפני ההגשה.
מעטרים באגוזים ומגישים.