מעורב ירושלמי טבעוני

תוספת נהדרת לשולחן החג או בפיתה כמו בסטיקייה  

מאת: יוסי בן דיין

רכיבים:
  • 170 גרם פטריות יער
  • 150  פטריות שי- מג'י חומות
  • 100 גרם פטריות שי- טאקי
  • 100 פטריות שינוקי
  • 3 בצלים חתוכים לרצועות דקות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית סומק
  • 0.5 כפית כורכום
  • מלח, פלפל
  • 170 גרם פטריות יער
  • 150  פטריות שי- מג'י חומות
  • 100 גרם פטריות שי- טאקי
  • 100 פטריות שינוקי
  • 3 בצלים חתוכים לרצועות דקות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית סומק
  • 0.5 כפית כורכום
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת או ווק ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים.

בינתיים חותכים את הפטריות- פטריות יער ואלמוג היער חותכים לרצועות, פטריות שי- מג'י ושינוקי מפרידים את הפטריות על ידי חיתוך הבסיס השורשי ואת פטריות השי- טאקי פורסים לרצועות לאחר הסרת הרגל.

מוציאים את הבצל מהמחבת, מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את כל הפטריות למשך כ-4 דקות.

מחזירים את הבצל למחבת יחד עם הפטריות ומתבלים תוך כדי המשך טיגון וערבוב.

אפשר לפזר מעט צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה בזמן ההגשה.