

זמן הכנה: 8 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 18 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 6 נתחי סלמון
למרינדה:
- ¼ כוס רכז רימונים
- 1 כפית פפריקה
- ⅓ כוס סירופ מייפל/דבש
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל גרגירים
- 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום כתושות/שן פנינה אחת
- 3 כפות מיץ לימון (אופציונלי)
- כפית גדושה ג'ינג'ר קצוץ
- 1 גבעול למון גראס קצוץ דק
להגשה:
- גרגירי רימון
- ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים את רכיבי המרינדה עד לקבלת תערובת אחידה.
מסדרים את נתחי הדג בתבנית, יוצקים את המרינדה ומעסים קלות.
אופים 15-10 דקות, מוציאים מהתנור ו"משקים" את הסלמון ברוטב שנוצר בתחתית.
מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בגרגירי רימון טריים וגבעולי רוזמרין, ומגישים.
![]()
![]()
כלים: 1220ceramicstudio







