זמן הכנה: 15 דקות
זמן כולל: 15 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 1
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 100 עגבניות מיובשות
- 3/4 כוס יין אדום
- 1/2 כוס שמן זית
- 3/4 כף שום כתוש
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס חומץ יין/ תפוחים
- מים רותחים
אופן ההכנה:
מניחים את העגבניות המיובשות בצנצנת, מכסים במים רותחים וממתינים 10 דקות.
מוסיפים את יתר המצרכים וסוגרים היטב. מניחים במקום קריר ומוצל למשך יומיים. לאחר יממה מנערים בעדינות את הצנצנת. מאחסנים בקירור.
משתמשים בעגבניות כמתאבן או כתוספת לכריכים, סלטים פסטות ועוד.