זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 10-8 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים:
מצרכים לקציצות בשר:
- 700 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1 לחמנייה קלועה/ 2 פרוסות חלה/ פיתה אחת
- מלח, פלפל שחור
רוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 6-5 שורשי ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים לעיגולים של 1.5 ס"מ
- 5-4 גבעולי סלרי בלי עלים
- 2 גבעולי כרישה פרוסה דק
- 5-4 שיני שום פרוסות דק
- 6-5 בצלצלי שאלוט חצויים לאורך
- 1 חבילה פטריות שיטאקי טריות
- 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
- 1/4 חבילה פטריות מיובשות תקוע (מכל סוג)
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים קרים
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
קולפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים אותו לעיגולים בעובי של כ1.5 ס"מ
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומעבירים אליה את פרוסות הארטישוק, מזלפים שמן זית, זורים מלח ופלפל ואופים 15-10 דקות עד להתרככות
משרים את הפטריות המיובשות בקערית קטנה עם מים רותחים. את הפטריות הטריות חותכים לפיסות של כ 3 ס"מ
מכינים את הקציצות:
בקערת ערבוב מניחים את הבשר, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, הביצים, הלחמניה, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
בסיר שטוח ורחב מחממים 1/4 כוס שמן זית. כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות 3-2 דק מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.
מוסיפים לסיר את השום, הסלרי והכרשה ומטגנים 4-3 דק עד שמתרככים.
מסננים את הפטריות המיובשות ממי ההשריה, קוצצים אותן דק, מוסיפים לסיר ומטגנים כ 2 דקות.
מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מערבבים ומטגנים 4-3 דק נוספות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים 3-2 דק עד שכל האלכוהול מתאדה
מוסיפים את הפטריות האטריות והארטישוק הירושלמי הצלוי ומערבבים בעדינות. מוסיפים כ-2.5 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר את הקציצות, מנמיכים להבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.