סירות חצילים ממולאים ראגו עגבניות לחות

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 4-2 חצילים
  • 2 כפות שמן
  • 300 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
  • 2 גזרים בינונים קצוצים לקוביות קטנות
  • 50 ג' עגבניות לחות קצוצות
  • 120 מל' (1/2 כוס) יין
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 120 מל' (1/2 כוס) ציר עוף או מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר
  • אגוז מוסקט
להגשה :
  • פטרוזיליה קצוצה
  • צנוברים
  • 4-2 חצילים
  • 2 כפות שמן
  • 300 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
  • 2 גזרים בינונים קצוצים לקוביות קטנות
  • 50 ג' עגבניות לחות קצוצות
  • 120 מל' (1/2 כוס) יין
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 120 מל' (1/2 כוס) ציר עוף או מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר
  • אגוז מוסקט
להגשה :
  • פטרוזיליה קצוצה
  • צנוברים
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את החצילים: חוצים כל חציל לשני חצאים לאורך, מורחים את פני החציל בשמן מפזרים מלח וקורט סוכר ואופים 25-20 דקות עד להזהבה.

מכינים את המלית: בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ-8 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ויתר הירקות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד לריכוך ותחילת הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מערבבים, מטגנים ומפוררים את הבשר לגרגרים. ממשיכים לבשל עד לאידוי הנוזלים. מנמיכים את הלהבה.

בקערה מדללים את הרסק בציר ומוסיפים את היין, יוצקים על הבשר וממשיכים לאדות על אש נמוכה עד שנשארים מעט מאוד נוזלים. בעזרת כף גורפים מעט את בשר החציל, מוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים.

ממלאים את החציל בתערובת הבשר, מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים.