קדירת בשר עם פטריות יער "בשמיכת" בצק עלים

רכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 1 מגש פטריות יער פרוסות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית בהרט
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 חבילת בצק עלים
  • לציפוי: חלמון טרוף עם כפית שמן זית
  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 1 מגש פטריות יער פרוסות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית בהרט
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 חבילת בצק עלים
  • לציפוי: חלמון טרוף עם כפית שמן זית
אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-3 דקות עד להתרככות והזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון, מפרידים את הבשר לפירורים תוך כדי טיגון עד שנהיה אפור. מוסיפים את הפטריות, הג'ינג'ר ושאר התבלינים היבשים וממשיכים לטגן עד הצטמצמות הנוזלים והזהבת הבשר, כ-6 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

מעבירים את המלית לתבנית עגולה.

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

פורסים את הבצק העלים על משטח עבודה, חותכים לרצועות ברוחב של 3-4 ס"מ וקולעים בצורת שתי וערב על נייר אפייה. 

הופכים את הבצק הקלוע על המלית, מסירים את נייר האפייה, תוחבים היטב בשולי התבנית ומסירים בצק עודף. מברישים בחלמון טרוף עם שמן זית ואופים כ- 30 דקות עד שהמאפה זהוב.

מגישים חם.