שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום

בזכות השעועית שלנו והרוטב האסייתי המיוחד, תהיה תוספת הכי מעניינת וטעימה

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: פרווה

רכיבים:

שעועית:

  • חבילת שעועית ירוקה טרייה
  • חבילת שעועית צהובה טרייה
  • 4 שיני שום פנינה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • רבע כוס מיץ ליים

רוטב:

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 5 שיני שום כתושות
  • רבע כוס סויה
  • 4 כפות סילאן
  • מלח גס
  • מעט שומשום להגשה

שעועית:

  • חבילת שעועית ירוקה טרייה
  • חבילת שעועית צהובה טרייה
  • 4 שיני שום פנינה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • רבע כוס מיץ ליים

רוטב:

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 5 שיני שום כתושות
  • רבע כוס סויה
  • 4 כפות סילאן
  • מלח גס
  • מעט שומשום להגשה
אופן ההכנה:

מרתיחים סיר קטן עם מים. חולטים את השעועית ל2-3 דקות במים רותחים ומוציאים לקערה למי קרח. מחממים סיר סוטאז' עם שמן הזית ומכניסים את רצועות השום לטיגון של 2-3 דקות. מכניסים את השעועית הירוקה והלבנה ומקפיצים כמה דקות בשמן זית. מוסיפים מלח ומיץ לימון ומערבבים היטב. מבשלים עוד דקה ומוציאים. חשוב לא לבשל יותר מידי כדי לא לאבד מהקריספיות של השעועית.

לרוטב: מערבבים בקערה סויה וסילאן.
מחממים סיר סוטאז' עם שמן השומשום ומכניסים פנימה את השום הכתוש. מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את השעועית. מקפיצים 2-3 דקות ומוסיפים את הרוטב. מבשלים 2-3 דקות אחרונות, מוציאים לקערה ומפזרים שומשום מלמעלה.