שעועית מוקפצת

המתכון הקלאסי לשעועית מוקפצת

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • חבילת שעועית ירוקה טרייה
  • חבילת שעועית צהובה טרייה
  • 4 שיני שום פנינה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • רבע כוס מיץ ליים

לטיבול:

  • שמן זית
  • שום
  • לימון
  • חבילת שעועית ירוקה טרייה
  • חבילת שעועית צהובה טרייה
  • 4 שיני שום פנינה
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • רבע כוס מיץ ליים

לטיבול:

  • שמן זית
  • שום
  • לימון
אופן ההכנה:

נמלא סיר קטן עם מים ונחלוט את השעועית ל 2-3 דקות במים רותחים, לאחר מכן נוציא את השעועית למי קרח. נחמם סיר עם שמן זית ונכניס את רצועות השום לטיגון קצר של 2-3 דקות לאחר מכן נכניס את השעועית לאותו הסיר ונקפיץ אותה כמה דקות ביחד עם שמן הזית. לתיבול נוסיף מלח ומיץ לימון, מערבבים ומקפיצים יחד עם השעועית לעוד כדקה.