ביף בורגיניון עם פטריות מלך היער

רמת קושי: בינוני

כמות: 6

כשרות: בשרי

רכיבים ל-6 מנות:

 

  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 5 ק"ג נתח כתף חתוך לקוביות של 5 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 6 פטריות מלך היער חצויות
  • 3 גזרים קלופים חתוכים לרבעים
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 3 ענפי סלרי (ללא העלים) חתוכים לרבעים
  • 1 ראש שום חצוי
  • 1/2 צרור טימין
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית קמח או קורנפלור
  • 2 עלי דפנה
  • 5 פלפל אנגלי
  • 1 כף דבש
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 5 ק"ג נתח כתף חתוך לקוביות של 5 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 6 פטריות מלך היער חצויות
  • 3 גזרים קלופים חתוכים לרבעים
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 3 ענפי סלרי (ללא העלים) חתוכים לרבעים
  • 1 ראש שום חצוי
  • 1/2 צרור טימין
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית קמח או קורנפלור
  • 2 עלי דפנה
  • 5 פלפל אנגלי
  • 1 כף דבש
אופן ההכנה:

יוצקים את היין לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את להבה ומצמצמים לחצי מהכמות, כ-10 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מחממים שמן בסיר שמתאים לצלייה בתנור, מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים להזהבה מכל הצדדים ומוציאים לצלחת. מוסיפים לסיר את הירקות (למעט הפטריות) ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים רסק וקמח ומערבבים. מוסיפים את היין ומערבבים היטב. מחזירים את הבשר לסיר עם הירקות, מוסיפים את הפטריות וממלאים מים לכיסוי מלא. מוסיפים את הטימין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והדבש ומביאים לרתיחה. מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות.

מוציאים את הסיר מהתנור, נפטרים מהטימין ועלי הדפנה ומצמצמים את התבשיל על אש בינונית עד לקבלת רוטב סמיך ומבריק.