בצלים ממולאים באורז ופטריות מלך היער

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 135 דקות

זמן כולל: 165 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 6-4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 4 בצלים גדולים שלמים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 חבילות פטריות מלך היער קצוצות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כוס אורז עגול מבושל 10 דקות ומסונן (בהרבה מים, כמו פסטה)
  • 1 חופן צימוקים שחורים קטנים
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לבישול

  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • מיץ משני לימונים
  • 8 שזיפים
  • מים לפי הצורך
  • 4 בצלים גדולים שלמים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 חבילות פטריות מלך היער קצוצות
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 כוס אורז עגול מבושל 10 דקות ומסונן (בהרבה מים, כמו פסטה)
  • 1 חופן צימוקים שחורים קטנים
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לבישול

  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • מיץ משני לימונים
  • 8 שזיפים
  • מים לפי הצורך
אופן ההכנה:

מכינים את הבצלים למילוי: בעזרת סכין חדה חורצים חריץ אורך עד למרכז הבצל. מאדים את הבצלים כחצי שעה. מקררים ומפרקים בעדינות לשכבות. (ניתן לקצר את התהליך לרכך במיקרו כ 10 דקות לקרר ולהפריד).

מכינים את המלית: קוצצים את שאריות הבצלים המאודים ומניחים בקערה, מוסיפים את יתר רכיבי המלית, מערבבים ומתבלים. שמים כף מלית בקצה כל עלה ועוטפים בשארית העלה. חוזרים על הפעולה עד גמר שכבות הבצל או המלוי.

מכינים את הרוטב: מחממים את הסוכר בסיר רחב ושטוח עד שמתקרמל (זהירות לא לשרוף). מסירים מהאש ומקררים.

יוצקים את השמן ומסדרים בצפיפות את הבצלים הממולאים על שכבת הקרמל כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים כמעט עד כיסוי, מפזרים מלח, רכז רימונים, מיץ לימון ומסדרים את השזיפים. מניחים מעל צלחת שתהווה משקולת, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-2 שעות לפחות.

בחצי השעה האחרונה מסירים את המכסה והצלחת ומחזירים לתנור להשחמה.