חזה עוף במלית מנגולד פטריות מלך היער

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 4 חזות עוף
למלית:
  • 1 חבילה פטריות מלך היער קצוצות דק
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל או 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילה מנגולד  קצוצה דק
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי
  • שמן חצי עמוק לטיגון
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
  • 2 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 עגבנייה מגורדת על פומפייה
  • 4 חזות עוף
למלית:
  • 1 חבילה פטריות מלך היער קצוצות דק
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל או 4 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילה מנגולד  קצוצה דק
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי
  • שמן חצי עמוק לטיגון
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פפריקה (אפשר חריפה)
  • 2 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 עגבנייה מגורדת על פומפייה
אופן ההכנה:

מכינים את המלית: מחממים במחבת שמן, מוסיפים בצל ומטגנים במשך כ-5 דקות לריכוך והתחלת הזהבה, מוסיפים בשר מטגנים ומפוררים מוסיפים שום ומנגולד ממשיכים לטגן ולאדות עוד מספר דקות עד שהמנגולד מוכן ומאבד מנפחו והנוזלים מצטמצמים. מעבירים לקערה, מוסיפים פירורי לחםמערבבים מתבלים בבהרט ומלח ומניחים לקירור.

מחממים שמן במחבת על להבה בינונית נמוכה.

חותכים לאורכו של כל חזה עוף חתך, כדי ליצור כיס למילויי. ממלאים את הכיסים בנדיבות בתערובת, סוגרים בעזרת קיסם, טובלים בביצה ובפירורי לחם (כמו שניצל) ומטגנים לאט את החזות הממולאים 5-4 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על ניר סופג לספיגת עודפי שמן.

מכינים רוטב פורסים ומגישים: שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן, מתבלים ומביאים לרתיחה.

פורסים את החזות עוף לפרוסות יוצקים מעל רוטב ומגישים.