

צילום: שרית גופן
רכיבים:
- 2 כפות שמן קוקוס
- 2 כפות סוכר חום (כהה)
- 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם (להשיג ברשתות השיווק)
- מלח גס
- טימין
- בצק עלים מופשר, מרודד
- 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במחבת נון סטיק המתאימה גם לאפייה בתנור מחממים שמן קוקוס וסוכר חום עד שהסוכר מתרכך. מוסיפים חומץ בלסמי ומערבבים עד שמתחילה התקרמלות – התערובת מתכהה, מתגבשת ונעשית מעט דביקה.
מסדרים את בצלצלי השאלוט בצפיפות במחבת, החלק החתוך כלפי מטה, ומבשלים 4-3 דקות עד לריכוך קל. מפזרים מעט מלח גס ועלי טימין ומניחים מעל בצק עלים. את עודפי הבצק מקפלים כלפי מעלה.
מחוררים את הבצק במקומות אחדים בעזרת קיסם, ואופים כ-35 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
להפיכת המאפה – מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל המחבת, ובתנועה מהירה הופכים את השתיים, כך שהמחבת תהיה למעלה. טופחים קלות על תחתית המחבת להפרדת בצלצלים סוררים ומרימים אותה בעדינות.