כרובית עם שורש כורכום טרי, שומשום ובצל

לא נפרק את הכרובית לפרחים אלא נגרד את הראש כולו לפירורי כרובית ונבשל בישול מהיר עם בצל, כורכום ושומשום. הכיף הוא שהכרובית נשארת פריכה לאחר הבישול והיא טעימה מאוד.

מאת: כרמית אלקיים

רכיבים ל-4 מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • כף זרעי כמון
  • 2 בצלים חתוכים לפרוסות דקות או 4 בצלצלי שאלוט
  • כף שורש כורכום מגורד
  • כפית מלח
  • 2 כפיות שומשום
  • שן שום כתושה
  • 4 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • ראש כרובית, מגורד במעבד מזון או על פומפיה או מופרד לפרחים קטנטנים
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

 

  • 2 כפות שמן זית
  • כף זרעי כמון
  • 2 בצלים חתוכים לפרוסות דקות או 4 בצלצלי שאלוט
  • כף שורש כורכום מגורד
  • כפית מלח
  • 2 כפיות שומשום
  • שן שום כתושה
  • 4 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • ראש כרובית, מגורד במעבד מזון או על פומפיה או מופרד לפרחים קטנטנים
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

 

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית במחבת רחבה (מחבת שיש לה מכסה תואם או לחילופין סיר שטוח), על להבה בינונית. מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים כשלושים שניות, נזהרים לא לחרוך את הזרעים. מוסיפים את הבצל, הכורכום והמלח וממשיכים בטיגון תוך ערבוב כעשר דקות, עד שהבצלים מתרככים ומזהיבים.

מוסיפים את זרעי השומשום, השום והג'ינג'ר ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הכרובית המגורדת, מערבבים היטב ומכסים. ממשיכים לבשל מכוסה כ-5-3 דקות, עד שהכרובית מתרככת מעט. אין צורך להוסיף נוזלים, הכרובית תתרכך מהאדים.

מסירים את המכסה, מוסיפים מעט מלח אם יש צורך, מפזרים כוסברה טרייה ומגישים.