מאפה פטריות יער ושיטאקי

מאת: Le Relais Jaffa

רכיבים ל 8-6 מנות:
  • 250 גרם פטריות יער טריות
  • 250 גרם פטריות שי- טאקי טריות
  • בצק עלים חתוך ל-8 עיגולים דקים
  • 2 שיני שום
  • מלח ים
  • פלפל גרוס
  • שמן זית איכותי
  • מעט עירית קצוצה לקישוט
  • 250 גרם  בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 250 גרם פטריות יער טריות
  • 250 גרם פטריות שי- טאקי טריות
  • בצק עלים חתוך ל-8 עיגולים דקים
  • 2 שיני שום
  • מלח ים
  • פלפל גרוס
  • שמן זית איכותי
  • מעט עירית קצוצה לקישוט
  • 250 גרם  בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לקוביות
אופן ההכנה:

מסירים את רגל פטריות השיטאקי ופורסים את שני סוגי הפטריות לרצועות דקות, מחממים מחבת טפלון עם שמן זית ומטגנים מעט את השום, מוסיפים את הפטריות ומטגנים להזהבה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

במחבת נפרדת מטגנים את השאלוט עד הזהבה.

מסדרים את עיגולי הבצק על תבנית ואופים מספר דקות בתנור שחומם מראש ל 180-200 מעלות.

מוציאים את עיגולי הבצק ומסדרים את המנות בכלים אישיים, עגולים, המתאימים לאפיה.

בכל כלי מניחים שכבות של פטריות ושאלוט- שכבת פטריות, מעליה שכבה של שאלוט ושוב שכבת פטריות ומניחים מעל את עיגולי הבצק.

לפני ההגשה מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים מספר דקות .

הגשה: מוציאים והופכים על צלחת הגשה כך שהבצק יהיה בתחתית.

מגישים בעיטור שמן זית ועירית.