מאפה פטריות יער ואספרגוס

מאת: יאיר יוספי

רכיבים ל-4 סועדים
  • 500 גרם בצק עלים מרודד על בסיס חמאה
  • 600 גרם פטריות יער טריות
  • צרור גבעולי אספרגוס
  • 200 מ"ל שמנת
  • 500 מ"ל יין לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 500 גרם בצק עלים מרודד על בסיס חמאה
  • 600 גרם פטריות יער טריות
  • צרור גבעולי אספרגוס
  • 200 מ"ל שמנת
  • 500 מ"ל יין לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:

בעזרת חותכן עוגיות קורצים 16 עיגולים בקוטר של 10 ס"מ בבצק העלים. ב 12 מהעיגולים קורצים עיגול פנימי נוסף בקוטר של 7 ס"מ, משאירים את העיגול הקטן בתוך העיגול הגדול. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה את ארבעת העיגולים השלמים ומעל כל עיגול שלם מסדרים, זה מעל זה, שלושה עיגולים שקרצנו בתוכם עיגול קטן. מחממים תנור ל-  200 מעלות צלסיוס. אופים את העיגולים כ- 15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות צלסיוס ואופים כ- 10 דקות נוספות. מסירים בעדינות את לב מאפה בצק העלים שנוצר ע"י קריצת העיגולים הקטנים במרכז העיגולים הגדולים. שומרים חם.

מסירים את החצי התחתון של גיבעולי האספרגוס וחותכים אותם לחתיכות באורך 2 ס"מ.

מבשלים את חתיכות האספרגוס עם היין בסיר על אש נמוכה עד לרתיחה, מסירים מהאש ומסננים. שומרים את הנוזלים בטמפרטורת החדר.

חותכים את הפטריות לאורכן לרצועות בעובי 2 ס"מ. מחממים מחבת על אש גבוהה עם שמן הזית ומטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב, ממליחים ומפלפלים. כשהפטריות מתרככות מוסיפים את ציר האספרגוס, מביאים לרתיחה, מוסיפים את גבעולי האספרגוס (החצאים העליונים) ומאדים 2 דקות. מוסיפים את השמנת ומאדים 2 דקות נוספות.

ממלאים כל מאפה בצק עלים בגבעולי אספרגוס ורצועות של פטריות יער ויוצקים מעט מהרוטב מעל. מגישים מיד.