מרק עדשים, שעועית לבנה, תרד ושורש כורכום טרי

רכיבים ל-5 מנות:
  • 2 כוסות תרד קצוץ או עלי מנגולד (רק החלק הירוק)
  • 4 בצלצלי שאלוט או 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס שעועית לבנה לאחר השרייה של לילה במים
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ כולל העלים
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף כורכום מגורר דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף כמון

להגשה: לימון סחוט

  • 2 כוסות תרד קצוץ או עלי מנגולד (רק החלק הירוק)
  • 4 בצלצלי שאלוט או 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס שעועית לבנה לאחר השרייה של לילה במים
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ כולל העלים
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף כורכום מגורר דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף כמון

להגשה: לימון סחוט

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר עמוק ומטגנים קלות את הסלרי והבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את יתר הירקות והקטניות ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

מוסיפים את התבלינים היבשים, הג'ינג'ר והכורכום הטרי מערבבים שוב.

מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה, עד לריכוך הקטניות.

מגישים עם לימון סחוט מעל.