מרק פטריות ופרמזן

רכיבים ל 5-4 מנות:
  • 4 בצלצלי שאלוט או 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חבילת פטריות שיטאקי חתוכות לפרוסות
  • חבילת פטריות יער קצוצות
  • חופן עלי טימין
  • קורט פלפל שחור טחון
  •  2 כפות סויה
  • 2 סמ׳ שורש כורכום קלוף ומוגרד
  • חצי צרור פיטרולזיה קצוצה
  • 100 גר׳ חמאה
  • 100 מל׳ שמנת לבישול
  • 4 כפות פרמז׳ן
  • 1.5 ליטר מים
  • 4 בצלצלי שאלוט או 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חבילת פטריות שיטאקי חתוכות לפרוסות
  • חבילת פטריות יער קצוצות
  • חופן עלי טימין
  • קורט פלפל שחור טחון
  •  2 כפות סויה
  • 2 סמ׳ שורש כורכום קלוף ומוגרד
  • חצי צרור פיטרולזיה קצוצה
  • 100 גר׳ חמאה
  • 100 מל׳ שמנת לבישול
  • 4 כפות פרמז׳ן
  • 1.5 ליטר מים
אופן ההכנה:

בסיר עמוק מטגנים את הבצל, השום והגזר עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וצורבים כ-5 דקות.

מוסיפים את המלח, הפלפל, הסויה, הכורכום והתימין, מערבבים, מוסיפים את המים ומבשלים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

מוסיפים החמאה, חצי צרור פיטרוזליה קצוצה והשמנת, טעומים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.