מרק פטריות שי-טאקי וגריסים

רכיבים ל 6-5 מנות:
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 כף כורכום או שורש כורכום מגורר
  • 3 כפות שמיר קצוץ או פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מים בטמפ' החדר
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 כף כורכום או שורש כורכום מגורר
  • 3 כפות שמיר קצוץ או פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מים בטמפ' החדר
אופן ההכנה:

קוצצים את פטריות השי-טאקי לקוביות בינוניות.

מחממים שמן זית בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות.

מוסיפים את גריסי הפנינה, המלח, הפלפל והכורכום, מערבבים ומוסיפים 5 כוסות מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה מוסיפים פטרוזיליה או שמיר קצוץ ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 40 דקות עד שהגריסים מתרככות.