סירות חצילים ממולאים ראגו עגבניות לחות

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 4-2 חצילים
  • 2 כפות שמן
  • 300 בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
  • 2 גזרים בינונים קצוצים לקוביות קטנות
  • 50 ג' עגבניות לחות קצוצות
  • 120 מל' (1/2 כוס) יין
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 120 מל' (1/2 כוס) ציר עוף או מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר
  • אגוז מוסקט
  • בשר חציל
להגשה :
  • פטרוזיליה קצוצה
  • צנוברים
  • 4-2 חצילים
  • 2 כפות שמן
  • 300 בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
  • 2 גזרים בינונים קצוצים לקוביות קטנות
  • 50 ג' עגבניות לחות קצוצות
  • 120 מל' (1/2 כוס) יין
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 120 מל' (1/2 כוס) ציר עוף או מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט סוכר
  • אגוז מוסקט
  • בשר חציל
להגשה :
  • פטרוזיליה קצוצה
  • צנוברים
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות.

מכינים את החצילים: חוצים כל חציל לשני חצאים לאורך, מורחים את פני החציל בשמן מפזרים מלח וקורט סוכר ואופים 25-20 דקות או עד להזהבה.

מכינים את המלית: בסיר גדול מחממים שמן מטגנים בצל כ-8 דקות, עד שמתחיל להזהיב מוסיפים את השום ויתר הירקות, ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד לריכוך ותחילת הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מערבבים, מטגנים ומפוררים את הבשר לגרגרים. מטגנים עד לאידוי הנוזלים, הבשר "יבש" ונעשה כולו גרגירים קטנים. מנמיכים את הלהבה.

בקערה מדללים את הרסק בציר ומוסיפים את היין, יוצקים על הבשר וממשיכים לאדות על אש נמוכה עד שנשארים מעט מאוד נוזלים.

בעזרת כף גורפים מעט את בשר החציל, מוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים.

ממלאים את החציל עם תערובת הבשר מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים.