ירקות ממולאים בבורגול ופטריות יער

רכיבים ל-6 מנות:
  • 12-10 ירקות למילוי לפי בחירתכם (קישואים, פלפלים, תפוחי אדמה וכו)
  • 250 גרם בורגול עבה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  •  2 חבילות פטריות יער קצוצות
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה פטרוזיליה)
  • 1 חבילה ערמונים מבושלים וקצוצים גס
  • 2 עגבניות בשלות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2-1 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • 1 כף גדושה בהרט

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף דבש
  • 3 כפוץ מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס מים רותחים
  • 12-10 ירקות למילוי לפי בחירתכם (קישואים, פלפלים, תפוחי אדמה וכו)
  • 250 גרם בורגול עבה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  •  2 חבילות פטריות יער קצוצות
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה פטרוזיליה)
  • 1 חבילה ערמונים מבושלים וקצוצים גס
  • 2 עגבניות בשלות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2-1 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • 1 כף גדושה בהרט

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף דבש
  • 3 כפוץ מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:

משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך שעתיים ומסננים.
למלית: מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות ותחילת הזהבה. מוסיפים את השום והפטריות מטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את הערמונים, מערבבים, מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

מרוקנים את הירקות.

לקערת הפטריות מוסיפים את הבורגול, התבלינים, העגבניות ועשבי התיבול. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ממלאים את הירקות.
לרוטב: מחממים שמן ומוסיפים לסיר רסק, תבלינים, שום, דבש ומיץ לימון, מערבבים, מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה.
מסדרים את הירקות בסיר עם הרוטב, מומלץ להניח אותם צמודים זה לזה כך שלא ייפלו אך להשאיר קצת מקום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה. מניחים נייר אפייה על גבי הירקות, סוגרים עם מכסה ומבשלים 45-30 דקות עד שהירקות מתרככים.
במידה ורוצים השחמה של הירקות, מכניסים את הסיר ללא המכסה לתנור למספר דקות למצב גריל.