סלט אטריות סובה ופטריות שי-טאקי

מאת: עז תלם "The Kitchen Coach"

רכיבים:
לפטריות:
  • 2 אריזות פטריות שי-טאקי טריות חוות תקוע
  • כף שמן (זית/שומשום/קוקוס/שמן רגיל)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 4-3 כפות מים
לסלט:
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות סובה
  • חופן גדול אדממה מוקפא (אין צורך להפשיר)
  • 2 מלפפונים
  • 2-1 גבעולי בצל ירוק
  • כפית שומשום קלוי
לרוטב:
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגורר או קצוץ דק
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • כף חומץ אורז (אפשר גם חומץ בלסמי)
  • חצי כפית שמן שומשום
לפטריות:
  • 2 אריזות פטריות שי-טאקי טריות חוות תקוע
  • כף שמן (זית/שומשום/קוקוס/שמן רגיל)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 4-3 כפות מים
לסלט:
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות סובה
  • חופן גדול אדממה מוקפא (אין צורך להפשיר)
  • 2 מלפפונים
  • 2-1 גבעולי בצל ירוק
  • כפית שומשום קלוי
לרוטב:
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגורר או קצוץ דק
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • כף חומץ אורז (אפשר גם חומץ בלסמי)
  • חצי כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:

לפטריות: מסירים את רגלי הפטריות ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים את השמן והפטריות ומטגנים מעל להבה גבוהה 3-2 דקות אגב ערבוב.
מוסיפים את הסויה, הסילאן והמים ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל 2-1 דקות נוספות עד שאין נוזלים בתחתית המחבת והפטריות רכות. מכבים את הלהבה ועובדים על שאר המרכיבים של הסלט.

לנודלס: מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים בהרבה מים קרים. משאירים את האטריות בקערה עם מים קרים עד שמוכנים להרכיב את הסלט (לפני שמרכיבים מסננים את המים הקרים, אם תשאירו את האטריות המסוננות במסננת הן תידבקנה).

לאדממה: מכינים את האדממה לפי ההוראות על האריזה במיקרוגל או בסיר. נותנים לתרמילים להתקרר מעט ואז מחלצים את הפולים.

לרוטב: שמים את כל המצרכים בצנצנת ומנערים לרוטב אחיד. טועמים ומוסיפים עוד סילאן או חומץ לפי אהבתכם.

הכנות אחרונות:

חותכים את המלפפונים לרצועות דקות ואת הבצק הירוק פורסים דק.

שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט: אטריות סובה שסיננתם מהמים הקרים, פטריות מוכנות, פולי אדממה, מלפפונים ובצל ירוק. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

מעבירים לקערות הגשה ומעל כל מנה מפזרים שומשום ומעט בצל ירוק קצוץ. מגישים מיד.

נשמר בקירור 3-2 ימים.