סלט אסיאתי של אורז, עוף ופטריות חצוצרה זהובה מוקפצות

מאת: נעמה רן

רכיבים:
  • 1 כוס קוביות חזה עוף (אפשר להמיר לטופו או בקר)
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילת פטריות חצוצרה זהובות מופרדות
  • 200 גרם תרד נקי
  • חופן כוסברה קצוצה
לרוטב:
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 6 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 שינוי שום כתושות
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 כפיות שמן סומסום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

להגשה: חופן בוטנים קלויים מומלחים קצוצים

  • 1 כוס קוביות חזה עוף (אפשר להמיר לטופו או בקר)
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילת פטריות חצוצרה זהובות מופרדות
  • 200 גרם תרד נקי
  • חופן כוסברה קצוצה
לרוטב:
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 6 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 שינוי שום כתושות
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 כפיות שמן סומסום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

להגשה: חופן בוטנים קלויים מומלחים קצוצים

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את חומרי הרוטב.

לסיר עם מים רותחים מוסיפים את האורז והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים בסיר מכוסה כ 30-40 דקות עד שהאורז רך. מעבירים לקערה עם הרוטב ומערבבים.

מטגנים את העוף במחבת חמה עם מעט שמן מכל הצדדים עד הזהבה. בודקים שהעוף מוכן (בשרו לבן) ומעבירים לקערת האורז. מקפיצים במחבת את התרד עד שצבעו נעשה כהה ומעבירים לקערת האורז. מקפיצים את הפטריות ומעבירים לקערת האורז (אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן טיגון). מערבבים.

מעבירים לצלחת הגשה, זורים בוטנים ומגישים.