סלט תירס לבן סופר מתוק ושעועית שחורה

בשיתוף "עושהסלט"

רכיבים:
  • 1 כוס שעועית שחורה
  • 2 קלחי תירס לבן סופר מתוק
  • 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1 עגבניה בשלה ורכה
  • עלים מ 15-10 גבעולי כוסברה
  • עלים מ 3 גבעולי נענע
  • ציילי פרוס

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ1 ליים אחד
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס שעועית שחורה
  • 2 קלחי תירס לבן סופר מתוק
  • 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1 עגבניה בשלה ורכה
  • עלים מ 15-10 גבעולי כוסברה
  • עלים מ 3 גבעולי נענע
  • ציילי פרוס

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ1 ליים אחד
  • 1 כף חומץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

משרים את השעועית בקערה מלאה במים למשך לילה במקרר.

מסננים, ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים את השעועית ומבשלים כ-35 דקות. מסירים קצף במידת הצורך.

שהשעועית נגיסה ורכה, מסננים ושוטפים במים קרים, מסננים היטב ומעבירים לקערה.

מקלפים את התירס מהעלים הירוקים ומסירים את הסיבים, אוחזים את קלח התירס בקודקודו כאשר תחתיתו צמודה לקרש החיתוך, בזהירות ובעזרת סכין חדה מגלחים את גרגירי התירס מן הקלח. חותכים קרוב ככל שניתן לקלח והגרגרים פשוט נופלים מעצמם. מעבירים לקערת השעועית. מוסיפים את הצ'ילי, בצלצלי השאלוט הקצוצים, עלי הכוסברה והנענע.

מערבבים את כל רכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. חוצים את העגבניה וסוחטים אותה על הסלט, מערבבים היטב ומעבירים לכלי הגשה.