עוף בלמון גראס וקארי

מאת: שף עמיר אילן, ''דן גורמה''

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4

כשרות: בשרי

רכיבים:
  • 2 כפות נם פלה (רוטב תאילנדי)/ רוטב סויה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • כף אבקת קארי (צהובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר או לפי הטעם
  • 600 גרם נתחי פרגית חתוכים לקוביות של 3 ס"מ
  • 3 כפות מים
  • 3 כפות שמן
  • 2 גבעולי למון גרס טרי מגורדים דק על פומפייה
  • 2 בצלצלי שאלוט או בצל קטן, פרוס דק
  • 3 פלפלים חריפים, קצוצים דק
  • גבעול בצל ירוק לקישוט
  • 2 כפות נם פלה (רוטב תאילנדי)/ רוטב סויה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • כף אבקת קארי (צהובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר או לפי הטעם
  • 600 גרם נתחי פרגית חתוכים לקוביות של 3 ס"מ
  • 3 כפות מים
  • 3 כפות שמן
  • 2 גבעולי למון גרס טרי מגורדים דק על פומפייה
  • 2 בצלצלי שאלוט או בצל קטן, פרוס דק
  • 3 פלפלים חריפים, קצוצים דק
  • גבעול בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים היטב את רוטב הסויה, השום, אבקת הקארי, המלח ו 2 כפיות סוכר. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים, ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

במחבת קטנה על אש גבוהה, מחממים 2 כפיות סוכר עם 1 כף מים ומבשלים לקבלת קרמל בצבע חום עמוק. מסירים מהאש, מוסיפים 2 כפות מים, מערבבים ומעבירים לקערה ריקה.

מחממים ווק או מחבת על אש גבוהה. מוסיפים שמן ומיד לאחריו את עשב הלימון המגורר, בצלצלי השאלוט, והפלפלים. מקפיצים חצי דקה, עד שמקבלים ניחוח ארומטי. מוסיפים את העוף והקרמל ומקפיצים עד שהעוף מבושל והרוטב מסמיך.

מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בבצל ירוק.

מגישים עם אורז לבן מאודה.