פטריות שי-טאקי בזיגוג אסיאתי מבריק

מאת: אולגה טוכשר "המרכיב סודי"

רכיבים:
  • 2 אריזות פטריות שי-טאקי של חוות תקוע
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 1 כף שמן שומשום / שמן צמחי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב חריף, כמו סרירצ'ה (אפשר להמיר ב-1/2 פלפל צ'ילי חריף)
  • 1 כפית קורנפלור מהול ב-2 כפיות מים
  • 2 אריזות פטריות שי-טאקי של חוות תקוע
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 1 כף שמן שומשום / שמן צמחי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב חריף, כמו סרירצ'ה (אפשר להמיר ב-1/2 פלפל צ'ילי חריף)
  • 1 כפית קורנפלור מהול ב-2 כפיות מים
אופן ההכנה:

1. מסירים את רגלי הפטריות וחותכים לחתיכות גסות, מרטיבים טיפה ומעבירים לקערת ערבוב.
2. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהפטריות מתכסות מכל הצדדים.
3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים מכל הצדדים 5-4 דקות, עד שהן משחימות ונהיות קצת קריספיות. מעבירים לכלי אחר, מניחים בצד ומנגבים את המחבת עם מגבת נייר.
4. מחממים במחבת את שמן השומשום, מוסיפים את השום, וג'ינג'ר והסוכר ומטגנים תוך ערבוב, עד שהם מתחילים להתקרמל.
5. מוסיפים את חומץ האורז, הסויה והסרירצ'ה ומערבבים.
6. מוסיפים את הקורנפלור מהול במים וממשיכים לערבב עוד דקה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
7. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים בתוך הרוטב, עד שהן מתכסות מכל הצדדים בזיגוג המבריק.
8. מגישים מיד על אורז לבן. לפני ההגשה מפזרים את השומשום והבצל הירוק.