פידה שאלוט

רכיבים ל-5 מאפים גדולים:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 5 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
למלית:
  • 1 חבילת שאלוט חתוכים לרבעים
  • 1 כף טימין \ עירית קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 200 גרם פתיתי פרמזן\ פקורינו
  • 50 גרם זיתי קלמטה או זיתים כהים ללא חרצנים
  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 5 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
למלית:
  • 1 חבילת שאלוט חתוכים לרבעים
  • 1 כף טימין \ עירית קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 200 גרם פתיתי פרמזן\ פקורינו
  • 50 גרם זיתי קלמטה או זיתים כהים ללא חרצנים
אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערת לישה ידנית מניחים קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה ויוצקים שמן זית, מלח ומים ולשים עד לבצק אחיד. מניחים בקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה.

במחבת מניחים את כל רכיבי המלית מלבד הגבינה ומטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים. לאחר הצינון מערבבים עם הגבינה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה ל- 5 חלקים ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה מוארך – אליפסי .

מניחים מהמלית לאורכו של כל עלה, מגלגלים מעט את השולי הבצק ומהדקים את הקצוות. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומשאירים להתפחה שנייה כ- 25 דקות .

אופים כ- 25 דקות עד השחמה.