פריטת פטריות יער

מאת: רות אולבר

ל-4 מנות (מחבת קוטר 18)
  • 1 חבילה תערובת פטריות
  • 4 כפות שמן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 תפוחי אדמה מבושל
  • 6 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 5 ביצים
  • 1/2 צרור עשבי תיבול קצוץ
  • 1 חבילה תערובת פטריות
  • 4 כפות שמן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 תפוחי אדמה מבושל
  • 6 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 5 ביצים
  • 1/2 צרור עשבי תיבול קצוץ
אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום ל- 180 מעלות.

משרים פטריות במים רותחים ל-1/2 שעה ומסננים מהנוזלים ופורסים

מחממים מחבת (שיכולה להיכנס לתנור) על גבי להבה בינונית ומוסיפים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, תפוח האדמה הפטריות, מערבבים בכף עץ ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים.
טורפים בקערה ביצים, ממליחים ומפלפלים יוצקים מעל מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כמה דקות עד שהפריטטה מתייצבת בשוליה. מעבירים לתנור לכ-10 דקות או עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה בחלקה העליון. מצננים מעט ומגישים.