קיש שיטאקי וגבינה בולגרית ללא גלוטן

מתכון פטנט- במקום להכין בצק פריך משתמשים בפרוסות תפוחי אדמה מבושלים המשמשים כבסיס. אחרי שהמאפה מתייצב ניתן לפרוס ממנו חתיכות יציבות.
לצורך הכנת המאפה יש להצטייד בתבנית קיש לא מתפרקת.

רכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

 

  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לפרוסות בעובי ס"מ.
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי, חתוכות לקוביות ללא הרגל
  • 3 בצלצלי שאלוט או 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כף עלי טימין
  • מעט שמן
  • 70-50 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה אחרת)
  • חופן גבינת פרמזן
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לפרוסות בעובי ס"מ.
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי, חתוכות לקוביות ללא הרגל
  • 3 בצלצלי שאלוט או 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כף עלי טימין
  • מעט שמן
  • 70-50 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה צהובה אחרת)
  • חופן גבינת פרמזן
אופן ההכנה:

מבשלים במים את תפוחי האדמה עד ריכוך קל, ( *הערה- חשוב שיהיו רכים בנעיצת מזלג אך לא מתפוררים)

במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים עד לריכוך את בצלצלי השאלוט. מוסיפים את פטריות השיטאקי הקצוצות, מלח ופלפל ומטגנים קלות (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת שמן לטיגון). מסירים מהאש לצינון.

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

בקערה מערבבים את השמנת עם הביצים, המלח, הפלפל ועלי הטימין ומוסיפים את הפטריות המצוננות.

מניחים את תבנית הקיש על מגש אפייה גדול, בתבנית מניחים בצפיפות את פרוסות תפוחי האדמה, משלימים חורים עם שברי פרוסות, ויוצקים את בלילת הפטריות.

מפזרים את קוביות הבולגרית, המוצרלה והפרמזן ואופים כ- 30 דקות או עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.