קראמבל רוברב, ריבת פטל ושיבולת שועל

רכיבים ל-6 מנות:
  • 2 חבילות רוברב שטוף
  • 1 צנצנת ריבת פטל איכותית
  • מיץ מלימון או ליים אחד
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לקראמבל –

  • 150 גרם קמח
  • 100 גרם שיבולת שועל עבה/דקה
  • 80 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מחוקה מלח דק
  • 2 חבילות רוברב שטוף
  • 1 צנצנת ריבת פטל איכותית
  • מיץ מלימון או ליים אחד
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לקראמבל –

  • 150 גרם קמח
  • 100 גרם שיבולת שועל עבה/דקה
  • 80 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מחוקה מלח דק
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

חותכים את הרוברב לפיסות באורך 4-3 ס"מ, מניחים בקערה ומערבבים עם הריבה והלימון. מעבירים לתבנית בינונית בקוטר 26 ס"מ ומשטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את קוביות החמאה ומעבירים לתנור החם לחצי שעה.

מניחים את רכיבי הקראמבל במעבד מזון ומפעילים בפולסים לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומקפיאים/מקררים חצי שעה.

מוציאים את התבנית עם הרוברב מהתנור ומפזרים מעל את הקראמבל ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.

מגישים חמים לצד גלידה.