קראנץ מלוח במילוי סלמון, פטריות מאי-טאקי וגבינת עיזים

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-2 קראנצים:
  • 1 חבילה בצק שמרים עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1 חבילה מאי-טאקי מיובשות
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
    1 כרשה קצוצה
  • 150 גרם ביבי תרד (חבילה) קצוץ
  • 2 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • 1 גליל גבינת עיזים
  • 100 גרם סלמון מעשן
  • מלח, פלפל
  • ביצה טרופה למריחה
  • 1 חבילה בצק שמרים עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1 חבילה מאי-טאקי מיובשות
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
    1 כרשה קצוצה
  • 150 גרם ביבי תרד (חבילה) קצוץ
  • 2 פלפלים קלויים (אפשר מצנצנת)
  • 1 גליל גבינת עיזים
  • 100 גרם סלמון מעשן
  • מלח, פלפל
  • ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה:

מכינים את המלית: מנחים את הפטריות בקערה מכסים במים רותחים ומניחים ל 10 דקות. מסננים את הפטריות וקוצצים דק.

מחממים מחבת מוסיפים חמאה ושמן, מוסיפים בצל וכרשה מטגנים לריכוך והזהבה קלה כ 7-6 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים פטריות ותרד מערבבים ומקררים.

מכינים את הקראנץ: פורסים את הבצק לכל אורכו (מכינים יחד את שני הקראנצים), מפזרים את רכיבי המלית על כל הבצק, פורסים גבינה לפרוסות דקות או בוצעים עם היד ומפזרים מעל הבצק.

מגלגלים את הבצק לגלילה צפופה ככל הניתן ומחלקים ל-2 גלילות.

כל גלילה חותכים לאורכה וקולעים כחבל מפותל. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מורחים בביצה ומתפיחים להכפלת הנפח כ-30 דקות.

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ- 30 או עד שזהוב ומוכן, מגישים חם.