תבשיל ירקות שורש, קטניות, ערמונים, שוקי עוף ופטריות יער מיובשות

אפשר לוותר על העוף ומקבלים מנה צמחונית עשירה

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-6 מנות:
  • 1 שקית (20 גרם) פטריות יער מיובשות
  • 8 בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים (או 3 בצלים אדומים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8-6 שוקי עוף ללא העור
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3-2 גזרים חתוכים גס
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
  • 2 בטטות חתוכות לרבעים
  • 2-1 סלקים חתוכים לשמיניות
  • 1 לפת חתוכה לשמיניות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משימורים או קפואים)
  • 1 חבילה ערמונים
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף בהרט
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 שקית (20 גרם) פטריות יער מיובשות
  • 8 בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים (או 3 בצלים אדומים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8-6 שוקי עוף ללא העור
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3-2 גזרים חתוכים גס
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
  • 2 בטטות חתוכות לרבעים
  • 2-1 סלקים חתוכים לשמיניות
  • 1 לפת חתוכה לשמיניות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
  • 1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משימורים או קפואים)
  • 1 חבילה ערמונים
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף בהרט
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

מניחים את הפטריות בקערה בינונית ממלאים 2 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה. מסננים את הפטריות ושומרים את הנוזלים בצד.

בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ-8 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השוקיים וממשיכים לטגן כ-8 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הפטריות, כוס אחת מנוזלי ההשריה (שומרים את יתר הנוזלים לשימוש במידת הצורך) ואת יתר הרכיבים, מוסיפים תבלינים ומבשלים עד לרתיחה.

טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך, מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כ 3/4 שעה או עד שהירקות מבושלים והעוף מוכן.

במידה ורוצים להשחים מעט את פני התבשיל מחממים תנור ל- 180 מעלות ומבשלים כ-15 דקות ללא מכסה.

מגישים עם אורז לבן.