תבשיל ירך עוף עם הדרים, שאלוט ושורש כורכום טרי

מאת: רות אולבר

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 8 ירכי עוף (אפשר גם שוקיים)
  • 8 שיני שום
  • 12 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 6 עגבניות לחות קצוצות
  • 1 שורש כורכום פרוס דק
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר פרוסות
  • 1/2 לימון חתוך פרוסות
  • 1/2 תפוז חתוך פרוסות
  • 4 גבעולי טימין
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 8 ירכי עוף (אפשר גם שוקיים)
  • 8 שיני שום
  • 12 בצלצלי שאלוט חצויים
  • 6 עגבניות לחות קצוצות
  • 1 שורש כורכום פרוס דק
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר פרוסות
  • 1/2 לימון חתוך פרוסות
  • 1/2 תפוז חתוך פרוסות
  • 4 גבעולי טימין
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בקערה קטנה מכינים את הרוטב: מערבבים את השמן, השום, מיץ התפוזים, הסילאן, המלח והפלפל.

מסדרים את חלקי העוף בתבנית, ומפזרים ביניהן את השום, בצלצלי השאלוט, העגבניות הלחות, הכורכום והג'ינג'ר. מסדרים מעל את פלחי ההדרים, יוצקים בעזרת כף את הרוטב, מכסים ומכניסים לתנור ל-35 דקות.

מסירים את הכיסויי, מרטיבים את חלקי העוף בנוזלים שנקוו בתבנית וצולים 15 דקות נוספות לקבלת גוון שזוף.