תוספת של שומר, קייל, חומוס בכורכום טרי

תוספת בריאה, מזינה ומלאת טעמים

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-4 מנות:
  • 3-2 ראשי שומר
  • 1 כוס חומוס מבושל ומוכן לאכילה
  • 3 שיני שום, קצוץ
  • 2 ס"מ שורש כורכום קצוץ דק דק
  • מלח ים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1 חבילה קייל
לרוטב:
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 ס"מ שורש כורכום מגורד
  • 3 כפות שמן זית
  • 60 מ"ל מיץ לימון או ליים
  • קמצוץ של מלח ים
  • 1 כפית דבש
  • מלח, פלפל שחור
  • ½ כפית זרעי כמון טחון
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחון
  • להגשה: 1/2 צרור כוסברה קצוץ גס
  • 3-2 ראשי שומר
  • 1 כוס חומוס מבושל ומוכן לאכילה
  • 3 שיני שום, קצוץ
  • 2 ס"מ שורש כורכום קצוץ דק דק
  • מלח ים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1 חבילה קייל
לרוטב:
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 ס"מ שורש כורכום מגורד
  • 3 כפות שמן זית
  • 60 מ"ל מיץ לימון או ליים
  • קמצוץ של מלח ים
  • 1 כפית דבש
  • מלח, פלפל שחור
  • ½ כפית זרעי כמון טחון
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחון
  • להגשה: 1/2 צרור כוסברה קצוץ גס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות.

חותכים שומר ל-4 טריזים ומניחים בקערה, מוסיפים חצי מכמות הכורכום, מלח, וכף שמן זית, מערבבים ומסדרים על תבנית.

אופים כ 30 עד שהירקות מתקרמלים מעט.

מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מוסיפים שום, את יתרת הכורכום, מלח, וכף שמן זית. מחממים מחבת מוסיפים את החומוס מקפיצים 3-2 דקות עד שהגרגירים מתחממים מעט.

שוטפים היטב את הקייל, מיבשים ומעבירים לקערה, מפזרים מלח וכף שמן זית. מעבירים לתבנית ואופים כ- 5 דקות או עד שהעלים הופכים פריכים וקריספיים (זהירות שלא יישרפו!)

מכינים את הרוטב: יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב.

מרכיבים ומגישים: מעבירים את כל המרכיבים לכלי הגשה, יוצקים רוטב מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים.