תפוח אדמה ראטה בסלסה של שום, עשבי תיבול וגרדת לימון

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן ראטה
  • 2 כוסות מלח גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • גרדה מלימון/ליים אחד
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כף גדושה דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן ראטה
  • 2 כוסות מלח גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • גרדה מלימון/ליים אחד
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כף גדושה דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים נייר אפייה על תבנית, מפזרים מלח גס, מניחים את תפוחי האדמה ואופים להתרככות, כ-45 דקות. מצננים. בשלב זה ניתן לפרוס את תפוחי האדמה לאורך או לפרוסות עבות או להשאיר אותם שלמים לפי בחירתכם.

מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים שום, עישבי תיבול תוך כדי ערבוב, ג'ינג'ר, לימון, דבש ויין מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים במידת הצורך. מביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את תפוחי האדמה, מערבבים או מקפיצים בעדינות כך שהרוטב יכסה את כל תפוחי האדמה, מקפיצים עוד דקה ומגישים.