בורקס מצה עם פטריות

בורקס מצה קראנצ'י ומטריף במילוי פירה ופטריות אקזוטיות!

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8-6 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • חצי חבילת מצות
  • שמן לטיגון

למלית:

  • 6 תפוחי אדמה קטנים
  • כפית מלח
  • כפית אבקת שום
  • כפית שמן זית
  • חבילת מיקס אקזוטי של חוות תקוע
  • 2 שיני שום
  • חופן עירית קצוצה

לציפוי- 

  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • חצי חבילת מצות
  • שמן לטיגון

למלית:

  • 6 תפוחי אדמה קטנים
  • כפית מלח
  • כפית אבקת שום
  • כפית שמן זית
  • חבילת מיקס אקזוטי של חוות תקוע
  • 2 שיני שום
  • חופן עירית קצוצה

לציפוי- 

  • ביצה טרופה
  • שומשום
אופן ההכנה:

מרטיבים חבילת מצות מתחת לברז עם מים פושרים ומניחים בצד מכוסה במגבת. 

מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך ומסננים. מועכים לפירה ומניחים בצד.

 במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הפטריות הקצוצות יחד עם השום עד להשחמה. מכניסים לפירה יחד עם מלח, אבקת שום וחופן עירית ומערבבים עד לפירה אחיד. 

לוקחים מצה רטובה וחותכים אותה לחצי. ממלאים על הצד הצר כף מהמילוי, מגלגלים, טובלים בביצה טרופה, לאחר מכן מצפים בשומשום ומעבירים למחבת עם שמן חם. מטגנים עד להשחמה מכל הצדדים ומוציאים לרשת טיגון. מצננים ואוכלים!

 

מוצרים במתכון זה: