בלינצ'ס פטריות עם בצל מקורמל

בליצ'סים עדינים במולאים במלית פטריות קלאסית משודרגת

מאת: ענת לבל

רכיבים:
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • קורט מלח
  • חמאה/שמן לטיגון
למלית:
  • 2 מגשיות פטריות יער פרוסות
  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל
  • עלי טימין מ-2–3  ענפים
  • 2 כפיות סוכר חום
  • שמן
  • 150 ג'  גבינה כחולה (רוקפור)
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • קורט מלח
  • חמאה/שמן לטיגון
למלית:
  • 2 מגשיות פטריות יער פרוסות
  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל
  • עלי טימין מ-2–3  ענפים
  • 2 כפיות סוכר חום
  • שמן
  • 150 ג'  גבינה כחולה (רוקפור)
אופן ההכנה:

הכנת הבלינצ'ס: בקערה מערבבים שמן, ביצים, קמח וקורט מלח עד לאיחוד, מוסיפים חלב ומים וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. אם הבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף מים עד לקבלת המרקם הרצוי.

מחממים מחבת טפלון ומשמנים עם מעט שמן/חמאה בשכבה אחידה, יוצקים מהבלילה תוך הטיית המחבת בתנועה סיבובית, לפיזור אחיד של הבלילה. כשהבלינצ'ס מתייצב ומתחיל להזהיב, הופכים לצד השני לדקת טיגון נוספת. מסירים מהאש וממשיכים כך עם יתר הבלילה. מצננים.

הכנת המלית: מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל, מוספים את החומץ הבלסמי ואת הסוכר ומבשלים כ-10 דקות, עד שהבצל מזהיב ומתרכך. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל וטימין ומבשלים עד שהפטריות מאבדות מנפחן והנוזלים מצטמצמים. מצננים.

הרכבה: מניחים מעט מהמלית בשליש התחתון של עלי הבלינצ'ס, מפוררים גבינה כחולה, סוגרים ומגלגלים, מעבירים לצלחת הגשה לצד המתבל ומגישים.

מטבל להגשה (אופציונלי): מערבבים מיכל שמנת חמוצה עם 3 כפות יוגורט, 1 שן שום כתושה וחופן עירית קצוצה.