ברבוניות מטוגנות עם ויניגרט וליים טרי

מאת: אבי קונפורטי

רכיבים ל-4 מנות:
  • 4 ברבוניות גדולות, נקיות
  • 1 כף קמח טפיוקה
  • 1 כף קמח תירס לבן
  • 1 כף מלח
  • מי קרח
  • שמן לטיגון עמוק
  • ויניגרט שבור של זרעי עגבניות
  • קליפת ליים
  • כוסברה עלים וכוסברה מיקרו
ויניגרט
  • מיץ מ- 2  יחידות ליים
  • פילטים מליים אחד
  • 1 פילי אנשובי במלח מרוסק
  • חצי אצבע ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שאלוט מקולף
  • 1 שן שום
  • קליפה מליים אחד
  • זרעי עגבנייה משתי עגבניות גדולות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום לבן
לקליפות הליים
  • קליפה משתי פירות ללא החלק הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • מים
  • 4 ברבוניות גדולות, נקיות
  • 1 כף קמח טפיוקה
  • 1 כף קמח תירס לבן
  • 1 כף מלח
  • מי קרח
  • שמן לטיגון עמוק
  • ויניגרט שבור של זרעי עגבניות
  • קליפת ליים
  • כוסברה עלים וכוסברה מיקרו
ויניגרט
  • מיץ מ- 2  יחידות ליים
  • פילטים מליים אחד
  • 1 פילי אנשובי במלח מרוסק
  • חצי אצבע ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שאלוט מקולף
  • 1 שן שום
  • קליפה מליים אחד
  • זרעי עגבנייה משתי עגבניות גדולות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום לבן
לקליפות הליים
  • קליפה משתי פירות ללא החלק הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • מים
אופן ההכנה:

מערבבים את שני סוגי הקמח יחד, ממיסים את המלח במי הקרח ע"י ערבוב, משרים את הברבוניות במים למשך 20-30 דקות, מיבשים קלות, מקמחים את הדגים בתערובת ומטגנים את הברבוניות בשמן עמוק בחום גבוה (185 מעלות), עד לקבלת פריכות גבוהה. מסננים מהשמן על נייר סופג.

מכינים את הוניגרט – מגרדים את הג'ינג'ר, השאלוט, השום והליים, מניחים בקערה, מוסיפים את יתר הרכיבים פרט לשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את שמן השומשום.

מכינים את קליפות הליים – מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הקליפות ומבשלים כ-3 דקות ברתיחה עדינה. מסננים ומצננים במים קרים. מחממים 150 מ"ל מים בסיר, מוסיפים סוכר ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-3 דקות ברתיחה עדינה. מצננים בתוך הנוזל. שומרים בקירור

הגשה – מסדרים על צלחת את הברבוניות המטוגנות, מעטרים בעלי כוסברה, קליפות ליים וויניגרט שבור של זרעי עגבניות.