טארטלטים עם ליים

יאיר יוספי

רכיבים ל-10 טארטלטים:
  • 250 מ"ל ליים אמיתי
  • 250 מ"ל מים
  • 100 גרם חמאה
  • 300 גרם סוכר
  • 5 ביצים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 ליים אמיתי
לבצק:
  • 180 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 280 גרם קמח
  • 250 מ"ל ליים אמיתי
  • 250 מ"ל מים
  • 100 גרם חמאה
  • 300 גרם סוכר
  • 5 ביצים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 ליים אמיתי
לבצק:
  • 180 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 280 גרם קמח
אופן ההכנה:

לבצק: מכניסים את הסוכר, המלח והחמאה למעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים לפרורים גסים. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח ומעבדים לפרורים גסים. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ודוחסים לכדור, עוטפים בנילון נצמד ומשהים במקרר כשעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי אחיד של 1/2 ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים בבצק ומרפדים תבניות טארטלטים משומנות בעיגולי הבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים קטניות כמשקולת מעל נייר האלומיניום.

מקררים את הטרטלטים הלא אפויים במקרר כשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בו את הטרטלטים המכוסים 20 דקות. מסירים את הקטניות ונייר האלומיניום ואופים עד להשחמה של כל הטרטלטים. מוציאים מהתנור ושומרים במקום יבש.

לקרם הליים: מביאים לרתיחה בסיר את מיץ הליים, המים ו- 150 גרם מהסוכר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים את החמאה.

מערבבים את הקורנפלור עם הסוכר הנותר. טורפים את הביצים ובוחשים את תערובת הקורנפלור אל הביצים. מעבירים 5 כפות מסירופ הליים אל תערובת הביצים תוך כדי ערבוב. מוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת הביצים אל סירופ הליים, מקפידים לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים. כשהתערובת סמיכה מסירים מהאש ומצננים.

ממלאים כל בסיס טרטלט אפוי בקרם ליים ומעטרים בפרוסה דקיקה של ליים טרי.