ברוסקטה עגבניות עם שינוקי

מנת פתיחה נהדרת לשבועות, מרשימה וקלה להכנה.
ממרח העגבניות יכול לשמש גם לכריכים, כבסיס למאפי שמרים מלוחים וכו'.

רכיבים:
  • באגט
  • 2 שיני שום מעוכות וקצוצות
  • 30 גרם חמאה
  • מעט שמן זית
  • 1 חבילה פטריות שינוקי, מופרדות מהבסיס
  • עלי בזיליקום / עלי מיקרו
  • גבינת פרמזן

לממרח העגבניות:

  • 1.5 כוס עגבניות לחות
  • 2 כפות אגוזי מלך או שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 שן שום
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • 1 כף עלי טימין
  • 1/3 כוס שמן זית
  • באגט
  • 2 שיני שום מעוכות וקצוצות
  • 30 גרם חמאה
  • מעט שמן זית
  • 1 חבילה פטריות שינוקי, מופרדות מהבסיס
  • עלי בזיליקום / עלי מיקרו
  • גבינת פרמזן

לממרח העגבניות:

  • 1.5 כוס עגבניות לחות
  • 2 כפות אגוזי מלך או שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 שן שום
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • 1 כף עלי טימין
  • 1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:

לממרח העגבניות- במעבד מזון מעבדים את העגבניות הלחות, אגוזי המלך, השום, והטימין ובהדרגה מוסיפים את שמן הזית עד לקבלת ממרח במרקם גס אך אחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

במחבת מחממים חמאה עם שמן, מוסיפים את השום ואת הפטריות ומקפיצים קלות עד צריבה קלה. מוסיפים מלח ופלפל, מסירים מהאש ומניחים בצד.

חותכים את הברגט לפרוסות אלכסוניות, צורבים על מחבת פסים ומברישים בשן שום ושמן זית.

להרכבת הברוסקטות- מורחים כל ברוסקטה עם ממרח עגבניות, מניחים מעל פטריות שינוקי, מוסיפים עלי בזיליקום/ עלי מיקרו וגילופי גבינת פרמזן ומגישים.