צלחות קרמיקה: מעין בן יונה
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 44 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים למאפה בגודל 35*25:
- 1 חבילה בצק עלים / בצק פריך
- 1 צרור מנגולד (4 גבעולים) חתוך גס ללא החלק הלבן
- 1 קופסא מלך היער פרוס לפרוסות דקות
- 3 כפות שמן זית
- גרדת לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
למלית:
- 200 גרם גבינת קוטג'/שמנת
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
- 1 חלמון
לפיזור:
- 100 גרם גבינה צהובה
- למריחה וקישוט
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
בקערה גדולה מערבבים יחד מנגולד, פטריות, גרדת לימון מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים את רכיבי המלית.
פורסים את הבצק המלבני על נייר אפיה . מורחים את המלית במרכז הבצק ומשאירים שוליים של כ- 2 ס"מ.
מסדרים את תערובת הפטריות והמנגולד מעל הגבינות ומפזרים גבינה צהובה.
מקפלים את שולי הבצק בעזרת נייר האפייה, מושחים בביצה טרופה ואופים כ 30 דקות או עד שהבצק אפוי והשוליים זהובים.