גראטן פולנטה ופטריות אקזוטיות

כמה טוב במנה אחת! פולנטה מפנקת, פטריות בשמנת, תפוחי אדמה דקיקים ופריכים
על המתכון הזה אסור לכם לוותר!

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

זמן כולל: 90 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים לתבנית מלבנית 25*30 ס"מ:
לפולנטה 
  • 1/2 כוס פולנטה (אינסטנט)
  • 2-1.5 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 50 גרם קשקבל/ פרמזן
  • 25 גרם חמאה
  • גרגירי תירס מתוק מ 2 קלחים
לשכבת תפוחי אדמה
  • 4 תפוחי אדמה ראטה מקולפים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
לשכבת פטריות אקזוטיות
  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 מארז מיקס פטריות אקזוטי, חתוכות
  • 3 שיני שום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
לפולנטה 
  • 1/2 כוס פולנטה (אינסטנט)
  • 2-1.5 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 50 גרם קשקבל/ פרמזן
  • 25 גרם חמאה
  • גרגירי תירס מתוק מ 2 קלחים
לשכבת תפוחי אדמה
  • 4 תפוחי אדמה ראטה מקולפים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
לשכבת פטריות אקזוטיות
  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 מארז מיקס פטריות אקזוטי, חתוכות
  • 3 שיני שום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:

מכינים את הפטריות עם הרוטב: מחממים במחבת חמאה מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן על להבה גבוה עוד 5-4 דקות. מוסיפים שום וקורנפלור, מערבבים, מוסיפים שמנת ותבלינים, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומבשלים עוד 3-2  דקות להסמכה. מכבים את הלהבה.

מכינים את הפולנטה: יוצקים את השמנת והחלב לסיר ומחממים. זורים את הפולנטה תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל עד לרתיחה והסמכה, (במידה והתערובת סמיכה מידי לטעמכם ניתן להוסיף עוד מעט חלב תוך כדי ערבוב). מוסיפים את הקשקבל מערבבים עד שנמס. מוסיפים את גרגירי התירס, מערבבים, יוצקים את הפולנטה לתבנית משומנת ומשטחים.

יוצקים מעל הפולנטה את תערובת הפטריות .

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות בעובי מלימטר, ומסדרים כמו רעפים מעל הפטריות. מזלפים שמן זית, מלח גס ועלי טימין ואופים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מזהיבים מעט. מגישים חם.