טורטיה מקסיקנית במילוי פטריות ועוד

תמצית הקיץ במנה אחת מופלאה, מזינה וטבעונית!

מאת: רות אוליבר

טיפים:

  • במידה ורוצים להקנות לטורטיות צורת קלתית מורחים את הטורטיה במעט שמן, משקיעים בתבנית מאפין ואופים כ8 דקות. מקררים היטב ומוציאים. מתקבלת קלתית בלי מאמץ אותה ממלאים בתכולה שרוצים .

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 6-8  טורטיות קטנות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל חצוי ופרוס
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי, חתוכות
  • 1 כפית גדושה פפריקה / חריפה
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 1 בצל אדום פרוס דק
  • ½ צרור כוסברה קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מעט מלח
  • 3-2 כפות ליים
  • 1 אבוקדו קלוף ופרוס לאורך
להגשה
  • טבסקו
  • שמן זית
  • ליים חתוך לחצאים או רבעים
  • 6-8  טורטיות קטנות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל חצוי ופרוס
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי, חתוכות
  • 1 כפית גדושה פפריקה / חריפה
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • 1 בצל אדום פרוס דק
  • ½ צרור כוסברה קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מעט מלח
  • 3-2 כפות ליים
  • 1 אבוקדו קלוף ופרוס לאורך
להגשה
  • טבסקו
  • שמן זית
  • ליים חתוך לחצאים או רבעים
אופן ההכנה:

מכינים את הפטריות מלהיטים מחבת, מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 5-4 דקות נוספות או עד שהפטריות משנות את צבען ומתרככות. מוסיפים פפריקה ומתבלים במלח ופלפל. מוציאים לצד.

מכינים סלט- בקערה שמים עגבניות שרי, פלפל חריף, בצל, כוסברה, שום, מלח וליים ומערבבים.

מחממים את הטורטיות ומרכיבים את המנה- בכל טורטיה מניחים כף או 2 מהפטריות, מעל כף סלט ופרוסות אבוקדו יוצקים מעט שמן זית, מפזרים עוד מעט עלי כוסרה טריים ומגישים מיד לצד חצי ליים.

טיפים:

  • במידה ורוצים להקנות לטורטיות צורת קלתית מורחים את הטורטיה במעט שמן, משקיעים בתבנית מאפין ואופים כ8 דקות. מקררים היטב ומוציאים. מתקבלת קלתית בלי מאמץ אותה ממלאים בתכולה שרוצים .