זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 6-8 טורטיות קטנות
- 3 כפות שמן
- 1 בצל חצוי ופרוס
- 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי, חתוכות
- 1 כפית גדושה פפריקה / חריפה
- 15 עגבניות שרי חצויות
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 1 בצל אדום פרוס דק
- ½ צרור כוסברה קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות
- מעט מלח
- 3-2 כפות ליים
- 1 אבוקדו קלוף ופרוס לאורך
להגשה
- טבסקו
- שמן זית
- ליים חתוך לחצאים או רבעים
אופן ההכנה:
מכינים את הפטריות מלהיטים מחבת, מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 5-4 דקות נוספות או עד שהפטריות משנות את צבען ומתרככות. מוסיפים פפריקה ומתבלים במלח ופלפל. מוציאים לצד.
מכינים סלט- בקערה שמים עגבניות שרי, פלפל חריף, בצל, כוסברה, שום, מלח וליים ומערבבים.
מחממים את הטורטיות ומרכיבים את המנה- בכל טורטיה מניחים כף או 2 מהפטריות, מעל כף סלט ופרוסות אבוקדו יוצקים מעט שמן זית, מפזרים עוד מעט עלי כוסרה טריים ומגישים מיד לצד חצי ליים.