סביצ'ה סלמון, אנדיב רימונים ודבש

מנה קלה מאוד, יפיפייה, מרשימה וחגיגית המוגשת למרכז השולחן, או לחילופין במנות אישיות.

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • ניתן להכין את כל רכיבי המנה מראש ולאחסן בקופסאות בנפרד ולפני ההגשה לסדר בצלחת הגשה נאה.
  • למנה צמחונית אפשר לוותר על הסלמון או להחליף אותו בגבינה כחולה מפוררת

זמן הכנה: 10 דקות

זמן כולל: 15 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 2 ראשי אנדיב אדום מופרדים לעלים
  • 2 ראשי אנדיב לבן מופרדים לעלים
  • 1 מנגו גדול פרוס לפרוסות דקות (או כל פרי אחר לפי העדפה אישית)
  • 6 צנוניות פרוסות דק
  • 1 סלק חתוך למקלות
  • ½ כוס דובדבנים חצויים/ רימונים טריים
  • עלים מ 5 גבעולי נענע
  • 1 חופן גדול נבטי חמנייה
  • 1 בצל סגול קטן/ 2 שאלוט פרוסים דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 300 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות

לוינגרט:

  • ¼ כוס מיץ ליים/לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל גרגירים אופציונלי
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 2 ראשי אנדיב אדום מופרדים לעלים
  • 2 ראשי אנדיב לבן מופרדים לעלים
  • 1 מנגו גדול פרוס לפרוסות דקות (או כל פרי אחר לפי העדפה אישית)
  • 6 צנוניות פרוסות דק
  • 1 סלק חתוך למקלות
  • ½ כוס דובדבנים חצויים/ רימונים טריים
  • עלים מ 5 גבעולי נענע
  • 1 חופן גדול נבטי חמנייה
  • 1 בצל סגול קטן/ 2 שאלוט פרוסים דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 300 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות

לוינגרט:

  • ¼ כוס מיץ ליים/לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל גרגירים אופציונלי
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס
אופן ההכנה:

וויניגרט- משקשקים היטב את כל רכיבי הרוטב, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ושומרים בצד.

לפני ההגשה מסדרים את הירקות על כלי הגשה גדול, שטוח ונאה. מערבבים את הסלמון עם הוויניגרט ובעזרת כף מניחים לכל האורך את הסלמון על הירקות יחד עם הוויניגרט עם ומגישים מיד.

טיפים:
  • ניתן להכין את כל רכיבי המנה מראש ולאחסן בקופסאות בנפרד ולפני ההגשה לסדר בצלחת הגשה נאה.
  • למנה צמחונית אפשר לוותר על הסלמון או להחליף אותו בגבינה כחולה מפוררת