כלים: אינגריד דברד
זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 10 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: חלבי
רכיבים ל-4 מנות:
- 4-3 ראשי אנדיב (אדום או לבן)
- 10-8 תאנים חתוכות לרבעים
- 1 בצל סגול או 3 בצלצלי שאלוט חצויים ופרוסים דק
- 3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים
- חופן חמוציות /רימונים (אופציונלי)
- עלים מ-3 גבעולי נענע
- 100 גרם גבינה כחולה כמו גורגונזולה (אופציונאלי)
וינגרט וניל:
- 6 כפות שמן
- 4 כפות מיץ לימון
- 2 כפות דבש
- תוכן מקל וניל 1 או כפית תמצית וניל
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
חוצים את האנדיב ל-2 לרוחב את החצי העליון, כמו סירות קטנות, מפרקים לעלים ומניחים בקערה. את החצי התחתון פורסים לרצועות אורך דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את יתר הרכיבים, למעט הגבינה, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה.
מערבבים את רכיבי הרוטב בקערה.
לפני ההגשה יוצקים מהרוטב, מפזרים גבינה ומגישים.