סלט אנדיב, ענבים סגולים, פקאנים וגבינת עזים

סלט חגיגי ומרשים המשלב בין גבינת עזים חמימה ומטוגנת לצד עלי האנדיב והענבים המרעננים.

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 ראש אנדיב לבן או אדום מופרד לעלים
  • 1 ראש חסה סלנובה, מופרד לעלים
  • 1.5 כוס ענבים סגולים חתוכים
  • חופן פקאנים טבעיים

לגבינת העזים:

  • 1 גליל (200 ג') גבינת עזים פרוסה לעיגולים
  • 1 ביצה טרופה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית עדין
  • 3-2 כפות דבש
  • 2 כפות לימון/ חומץ תפוחים
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 ראש אנדיב לבן או אדום מופרד לעלים
  • 1 ראש חסה סלנובה, מופרד לעלים
  • 1.5 כוס ענבים סגולים חתוכים
  • חופן פקאנים טבעיים

לגבינת העזים:

  • 1 גליל (200 ג') גבינת עזים פרוסה לעיגולים
  • 1 ביצה טרופה
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית עדין
  • 3-2 כפות דבש
  • 2 כפות לימון/ חומץ תפוחים
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

בצנצנת קטנה משקשקים את חומרי הרוטב עד שמתקבל מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. צריך לוודא שהרוטב יצא מעט מתקתק.

מסדרים את עלי האנדיב, עלי החסה, הענבים והפקאנים בצלחת הגשה.

הכנת הגבינה- טובלים כל עיגול גבינת עזים בקמח, מנערים מעודפים מעבירים לביצה (טרופה עם מעט מלח)  טובלים בפירורי הלחם ומטגנים בשמן חצי עמוק עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ומיד לסלט.

יוצקים את הרוטב מעל העלים והענבים ומגישים.

* את גבינת העזים החמימה מומלץ לא להניח ישירות על העלים אלא לצידם.