סלט בורגול וירקות עם בייבי ברוקולי

ירקות, פירות ואגוזים ברוטב ויניגרט אסיאתי מיוחד
סלט עשיר, מפנק, מזין ומלא במרקמים. פשוט וואו!

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 25 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • ¾ כוס בורגול גס
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 חבילות בייבי ברוקולי חוות תקוע
  • 3 כפות שמן
  • 2 תפוחי גרנד סמית' חתוכים לרבעים ולפרוסות גסות
  • גרגירי תירס סופר מתוק מופרדים מקלח אחד
  • 5 גבעולי סלרי פרוסים (ללא העלים)
  • 1 בצל אדום פרוס דק
  • עלים מ 5 גבעולי נענע
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוץ גס
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 1 כוס גרגירי רימון/ אוכמניות/חמוציות
לרוטב:
  • 1 כוס קרם קוקוס (16% לפחות)
  • 1 כפית חמאת בוטנים
  • ½ צרור כוסברה
  • 2 שיני שום
  • ¼ כוס חומץ
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 כף סוכר
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט כמון
  • ¾ כוס בורגול גס
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 2 חבילות בייבי ברוקולי חוות תקוע
  • 3 כפות שמן
  • 2 תפוחי גרנד סמית' חתוכים לרבעים ולפרוסות גסות
  • גרגירי תירס סופר מתוק מופרדים מקלח אחד
  • 5 גבעולי סלרי פרוסים (ללא העלים)
  • 1 בצל אדום פרוס דק
  • עלים מ 5 גבעולי נענע
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוץ גס
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 1 כוס גרגירי רימון/ אוכמניות/חמוציות
לרוטב:
  • 1 כוס קרם קוקוס (16% לפחות)
  • 1 כפית חמאת בוטנים
  • ½ צרור כוסברה
  • 2 שיני שום
  • ¼ כוס חומץ
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 1 כף סוכר
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט כמון
אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים עד שהוא סופח את נוזלים ומתרכך (מסננים את עודפי המים במידה ויש).

מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנטנים ומניחים בקערה, יוצקים מעל מים רותחים, משהים 4-3 דקות, מסננים ומייבשים.

מכינים רוטב: מעבדים את כל רכיבי הרוטב בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת רוטב אחיד. שומרים במקרר עד לשימוש.

מלהיטים מחבת מוסיפים שמן, מקפיצים וצורבים את הברוקולי קלות מכל הצדדים ומעבירים לצלחת בצד.
בקערת ערבוב שמים את הבורגול, תפוחי העץ, הסלרי הבצל, הפטרוזיליה והנענע, יוצקים ¼ מכמות הרוטב ומערבבים היטב.

מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את הברוקולי הצרוב, רימונים/דובדבנים, אגוזים, יוצקים עוד מעט מהרוטב ומגישים.