סלט פטריות מלך היער ואספרגוס

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 20 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
לפטריות:
  • 3 כפות שמן
  • 1 חבילה פטריות מלך היער
  • 1/2 חבילה אספרגוס חתוך ל-1 ס"מ
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1 חבילה רוקט
  • מלח ופלפל שחור טרי
לרוטב:
  • 1 שאלוט קצוץ דק דק
  • 1 שן שום
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כף מים
  • 1 כף כוסברה טריה קצוץ דק
  • 3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • פרמזן להגשה
לפטריות:
  • 3 כפות שמן
  • 1 חבילה פטריות מלך היער
  • 1/2 חבילה אספרגוס חתוך ל-1 ס"מ
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1 חבילה רוקט
  • מלח ופלפל שחור טרי
לרוטב:
  • 1 שאלוט קצוץ דק דק
  • 1 שן שום
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כף מים
  • 1 כף כוסברה טריה קצוץ דק
  • 3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • פרמזן להגשה
אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב: משקשקים היטב את כל רכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה.

מכינים את הסלט: חותכים את הפטריות לאורך לרצועות דקות, דקות. מחממים שמן במחבת מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את האספרגוס ומקפיצים עוד דקה-שתיים ומסירים מהאש.

מרכיבים את הסלט : מסדרים על צלחת הגשה רוקט מעל את הפטריות והאספרגוס המוקפצים, מפזרים בצלצלי שאלוט קצוצים, יוצקים את הרוטב ומפזקים גילופי פרמזן.