סלט סלק צבעוני ברוטב צ'ימצורי ושום שחור

סלט סלקים מרהיב עם טעמים עשירים מתוקים, מעושנים וחמצמצים
השום השחור מוסיף רובד טעמים מיוחד לסלט.

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • אפשר להשתמש בסלק מוכן בוואקום או סלקים אדומים
  • ניתן להכין את הסלקים והרוטב עד יום קודם ולפני ההגשה לחבר ביניהם

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

זמן כולל: 105 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:
  • 10-8 יחידות סלק צבעוני חתוכים לרבעים או שמיניות
  • 4 בצלים אדומים קטנים חתוכים לרבעים
  • 4 כפות שמן
  • מלח גס
  • סוכר
לרוטב:
  • 4 שיני שום שחור חצויים ופרוסים דק
  • 1 בצל שאלוט
  • 5 גבעולי נענע רק העלים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 3 שיני שום לבן
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל אדום חריף טרי
  • 2 פלפלים אדומים קלויים מקולפים
  • 1/2 כוס חומץ
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • גרדה מלימון /תפוז
  • 10-8 יחידות סלק צבעוני חתוכים לרבעים או שמיניות
  • 4 בצלים אדומים קטנים חתוכים לרבעים
  • 4 כפות שמן
  • מלח גס
  • סוכר
לרוטב:
  • 4 שיני שום שחור חצויים ופרוסים דק
  • 1 בצל שאלוט
  • 5 גבעולי נענע רק העלים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 3 שיני שום לבן
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל אדום חריף טרי
  • 2 פלפלים אדומים קלויים מקולפים
  • 1/2 כוס חומץ
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • גרדה מלימון /תפוז
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 140 מעלות (חום נמוך) ומרפדים תבנית בניר אפייה.

רוחצים היטב את הסלקים, חותכים את הבצלים והסלקים לרבעים או לשישיות מפזרים בתבנית בשכבה אחידה. מזלפים שמן, מלח ומעט סוכר ואופים כשעה וחצי. (עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר)

מכינים את הרוטב: קוצצים בסכין את הירקות דק דק מוסיפים את החומץ הלימון והשמן ומערבבים. מתבלים, טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך.

מסדרים את הסלקים בצלחת הגשה ובעזרת כף יוצקים מעל רוטב, מגרדים מעל לימון / תפוז ומגישים.

טיפים:
  • אפשר להשתמש בסלק מוכן בוואקום או סלקים אדומים
  • ניתן להכין את הסלקים והרוטב עד יום קודם ולפני ההגשה לחבר ביניהם